اصلی ترین طرز تهیه ی چای میوه تازه از طریق خشک کردن قطعات ریز شده میوه ها و حرارت دادن به آنها انجام می گردد این محصول با طعم متفاوت و دلنشینی دارد.
و اسید ترین تفاوت این چای با چای سیاه طعم مزه دار و خوشبوی آن است برخلاف چای سیاه که طعمی تلخ و گس دارد و رنگ آن تیره می باشد چای میوه ای رنگ روشنی دارد فاطمه آن بیشتر متمایل به مزه های ترش یا شیرین است از میوه های مختلفی همچون سیب به و گلابی می توان چای میوه درست نمود این چای طعم بسیار منحصر به فردی دارند و مزه میوه ای آن متمایز کننده ترین شاخصه این محصول نسبت به دیگر دمنوش های گرم می باشد.
مصرف چای در ایران از دیرباز به عنوان یک نوشیدنی گرم رایج بوده است چای ترش خشک یکی از انواع محبوب چای در بین مردم می باشد و به همین علت انواع مختلف این دمنوش بسیار محبوب و پرطرفدار می باشد آنتی اکسیدان موجود در این محصول می تواند در بالا بردن سیستم ایمنی و جلوگیری از ابتلا به بیماریهایی همچون سرطان نقش بسیار موثر و پررنگی داشته باشد.
برای بهبود عملکرد سیستم گوارش توصیه می شود از چای میوه ای استفاده نموده تا از خواص آن بهره مند شوید استفاده از این چای به عنوان جایگزین برای انواع دیگر چایی ها می تواند در بالا بردن سوخت و ساز بدن و کاهش چربی کمک کننده باشد.
خواص چای ترش برای لاغری
خاصیت چربی سوزی بالایی که چای ترش دارد باعث شده است تا بسیاری از افراد برای لاغری از آن استفاده کنند از این رو دانستن خواص این نوع چای برای مصرف کنندگان خالی از لطف نیست اما چه مکانیسمی باعث چربی سوزی چای ترش می شود در پاسخ به این سوال باید بگوییم که چای ترش می تواند سوخت و ساز بدن را افزایش دهد از این رو می تواند منجر به کاهش چربیهای اضافی بدن شود و در نتیجه آن افزایش تقویت عضلات را نیز در پی دارد که این موضوع باعث شده است تا ورزشکاران حرفه ای از آن در رژیم غذایی خود استفاده کنند.
مصرف چای ترش و چای کوهی می تواند پاک سازی بدن را در پی داشته باشد و باعث افزایش دفع ادرار شود که اینها بهبود عملکرد سیستم گوارش را به دنبال دارند قیمت چای ترش نیز بسته به کیفیت آن متفاوت می باشد و به طور مستقیم با تاثیر بر دستگاه گوارش و جذب موارد بر کاهش وزن و لاغری تاثیر می گذارد همچنین وجود آنتی اکسیدانهای مختلفی که در چای ترش وجود دارد می تواند باعث افزایش چربی سوزی بدن شود.
مصرف این نوع چای باعث دفع سریع غذای مصرف شده می شود و از این رو چربیهای موجود در غذا فرصتی برا جذب و ذخیره پیدا نمی کنند و به سرعت از دستگاه گوارش خارج می شوند این قابلیت سرعت بخشیدن به دفع غذا علاوه بر دفع چربیهای اضافی باعث تقویت عملکرد دستگاه گوارش نیز می شود.
چای ترش و فشار خون
نه تنها در زنان باردار بلکه در افراد دیگر نیز فشار خون بالا مشاهده می شود که در صورت کنترل نشدن به سکته قلبی و مغزی منجر می شود که بسیار آسیب زننده است همه افراد با فشار خون بالا می توانند برای درمان از چای ترش استفاده کنند با نوشیدن چای ترش فشار فورا پایین می آید چای ترش را هم می توان به صورت دم کرده مصرف نمود و هم عصاره آن را مانند عصاره زیره نوشید میزان استفاده از آن نیز به این صورت است که برای دم کردن ده گرم برگ چای ترش کافی است و برای عصاره صد گرم کافی می باشد این نحوه مصرف به صورت روزانه خواهد بود.
چای ترش یک گیاه یک ساله است فروش چای ترش در کشور ما بسیار بالا می باشد زیرا از خواص زیادی برخوردار می باشد این گیاه که دو الی سه متر قد دارد و برگهای آن مورد استفاده قرار می گیرد و ساقه آن نیز برای درست کردن وسیله مختلف کارایی دارد در مناطقی همچون خوزستان و زاهدان کشت می شود و بومی ایران نیست و به نامهای مختلفی معروف است چای مکه یکی از نامهای معروف این جای بوده و از سوغات مکه محسوب می شود که دارای خواص زیادی است که سرآمد آنها فشار خون بالا می باشد.
این دمنوش چای ترش می تواند برای پایین آوردن صفرا مناسب باشد کسانی که کبد داغی دارند حتما از این دمنوش استفاده کنند و اینکه دارای مقادیر بالایی از ویتامین ث دارد و می تواند در از بین بردن سرماخوردگی موثر باشد و اینکه می تواند آنتی اکسیدان را بالا برده و بدن را قوی کن تا در برابر بیماریهای مختلف موفق عمل کند در واقع به جز پایین آوردن فشار خون خواصی خیلی زیادی در خود دارد که جالب توجه طب سنتی است.